Home Vogels Zoogdieren Libellen en Waterjuffers Vlinders Insecten Reptielen en AmfibieŽn Farne Islands Helgoland


De nieuwe website staat online! Je vindt de nieuwe website hier: raymsfotosite.nl.


Dit is mijn pagina met Natuurfoto`s: Dieren en Macrofotografie.
Hieronder kunt u een keuze maken welke foto`s u wilt bekijken, klik daarvoor op de betreffende foto!

Ransuilen, Velduilen,Steenuilen, Ijsvogels, Oehoe, Kwak, Buizerd, Torenvalk Klik op de afbeelding om naar de Vogelfoto`s te gaan.

Ik ben geen echte "vogelaar", maar ik vind het wel erg leuk om te doen. Met name roofvogels en andere minder voorkomende soorten vind ik altijd een uitdaging. Alle uilen , buizerds, valkjes maar natuurlijk ook de ijsvogel, geweldig om te doen! Ik heb al veel vogels gefotografeerd, maar ik heb er toch nog wel een aantal op mijn wensenlijstje staan.
Bevers,Vossen, Eekhoorns, Wilde Zwijnen, Edelherten en Damherten Klik op de afbeelding om naar de Zoogdierenfoto`s te gaan.

Als je zoogdieren noemt kom je natuurlijk al snel uit bij vossen, edelherten en wilde zwijnen. Vooral jonge vosjes vind ik erg leuk om te fotograferen, en natuurlijk edelherten (en dan liefst niet op de wildbaan) Ik bedenk me dat ik ook nog best eens wat betere foto`s van het eekhoorntje zou willen.
Bandheidelibel, Heideblauwtje, Viervlekken, Keizerlibellen, Weidebeekjuffer, Platbuik, Paardenbijters, Waterjuffers Klik op de afbeelding om naar de Libellen en Waterjuffers te gaan.

Libellen en waterjuffers fotograferen, zo leuk om te doen. Vooral libellen, het blijven toch gave beesten. Voor de verschillende soorten die wat minder algemeen voorkomen, moet je wel wat verder op pad.
Boswitje, Zilveren Maan, Boomblauwtje, Keizersmantel, Oranje Luzernevlinder, Oranjetipjes, Icarusblauwtje, Koninginnenpage en diverse Rupsen Klik op de afbeelding om naar de Vlinder en Rupsen foto`s te gaan.

Vlinders en rupsen, leuk om ernaar te zoeken. Ik ben nu een aantal keren naar Viroival geweest, waar je veel soorten tegenkomt die je in Nederland niet meer ziet. Ik denk dat ik er nog wel een paar keer kom, er zijn nog zat vlinders die ik op de foto wil zetten. Ook in Duitsland heb je een paar prachtige vlinder gebieden.
Vliegend Hert, Wantsen, Kevers, Bidsprinkhanen, Boktorren,Eendagsvlieg.Harkwesp,Bladwespen,Hoornaar,Daas,Zandloopkevers Klik op de afbeelding om naar de Overige insecten te gaan.

Dit is de pagina met overige insecten zoals spinnen, torren, kevers en de diverse soorten wespen. Alles wat ik eigenlijk ook nog tegenkom met mijn macrolens. In mijn geval is dat de Canon 100mm F2.8 L USM. Een update naar de IS-versie zou ik nog wel eens willen trouwens.
Adder,Ringslang, Gladde Slang, Hazelworm, Boomkikkers,Hagedissen, Heidekikker, Padden Klik op de afbeelding om naar de Reptielen/AmfibieŽn foto`s te gaan.

Reptielen en amfibieŽn, en dan met name slangen zijn leuk om te vinden. Ondertussen heb ik ook wel wat plekken waar ik ze weet te vinden. Als je zelf niets geks doet, doen ze ook niets. Met adders moet je natuurlijk wel altijd alert blijven. En dan hebben we nog de leuke boomkikkertjes en de diverse andere kikkers en padden. Toch maar weer eens op zoek gaan om de pagina nog wat aan te vullen!
foto`s genomen op de Farne Islands. oa: Papegaaiduikers,Alken,Zeekoeten,Noordse Sterns en Zeehonden Klik op de afbeelding om naar de Farne Islands foto`s te gaan.

Een aparte pagina van een midweekje op de Farne Islands. Als je eens in de gelegenheid bent moet je er zeker eens naartoe gaan! Je vindt er de leuke papegaaiduikers, zeehonden natuurlijk en diverse andere vogels.
Zeehonden,Jan van Genten, Eidereenden, Zeekoeten, Helgoland Klik op de afbeelding om naar de Helgoland foto`s te gaan.

Wat foto`s van mijn bezoekje aan Helgoland. Een heerlijk leuk en klein eiland waar je jan van genten vindt, zeehonden en diverse andere vogels. Het is nog betaalbaar ook, want je betaald er geen btw!


Edelhert op de Veluwe in een rustgebied
Een prachtig Edelhert op de Veluwe. Niet op de bekende wildbaan trouwens, maar in een stiltegebied waar je normaal niet mag komen.
Ik had hier uiteraard toestemming voor.

Ga naar Top