Home Contact Over mij Linkpartners Apparatuur Fotowedstrijden Foto Forums FotositesDe nieuwe website staat online! Je vindt de nieuwe website hier: raymsfotosite.nl.


Je kunt van je eigen foto`s eigenlijk moeilijk zeggen welke de beste of de mooisten zijn eigenlijk. Bij mindere foto`s is dat eigenlijk veel makkelijker. Ik kan wel een aantal foto`s plaatsen, die voor mij heel bijzonder waren om te fotograferen op dat moment. De Velduilen in Zeeland bijvoorbeeld, zelden zo dicht voor de lens gehad, of de foto van de Bever. Een Mooie foto is natuurlijk ook allemaal maar subjectief. Ik merk wel dat er toch een hoop natuurfoto`s bij zitten. Waarschijnlijk omdat je daar veel voor moet doen, en als je geluk hebt, je dan een mooi moment vast kunt leggen. De bliksem fotograferen is ook zoiets. Spannend, een klein beetje geluk hebben, en hopen dat de bui niet voor je neus in het niets oplost. Ik heb ooit eens 1200km gereden voor een gigantische onweersbui, en ter plekke....weg! Zo gaat het soms, soms zit het mee, soms zit het tegen.

Bliksem foto
Bliksem fotograferen is zo leuk! Soms rijd je voor niets rond en lost een onweerbui op voordat je er bent. Maar als het dan wel lukt, geeft dat toch wel een kick hoor.

Ijsvogel foto
Ijsvogels, zo leuk om te fotograferen! Ik ben niet echt iemand die uren in een tentje gaat zitten, dat dan weer niet. Deze ijsvogel heeft een prachtige baars te pakken. Nu nog eens een visoverdracht of een paring vast zien te leggen!

Schotland, Buachaille Etive Mor
Schotland, Buachaille Etive Mor, 2017. Wat een prachtig land is Schotland toch. Glencoe is zeker mijn favoriete gebied!

Edelhert op de Veluwe
Een Edelhert op de veluwe. Niet op een stuk waar iedereen mag komen, maar in een rustgebied waar verder niemand mag komen. Ik had iemand geholpen en als bedankje mocht ik een keer mee naar deze plek. Ze liepen hier op enkele meters afstand! Dat is toch wat anders dan hutje mutje op de Wildbaan staan!

Torenvalkjes met prooi
Wat een moment was dit zeg, 2 Torenvalkjes met een prooi op het ijs. Het vrouwtje had deze prooi geslagen en het mannetje wilde daar ook van profiteren. Het vrouwtje schermde de prooi af en was niet van plan de prooi met het mannetje te delen. Ik heb niet goed kunnen zien wat de prooi was, maar ik hou het op een meerkoet.

herfst bij de Hoegne,Hockai,Ardennen BelgiŽ
Herfst bij de Hoegne in de Belgische Ardennen. Prachtige locatie met heerlijke herfstkleuren, en een fijne plek om te spelen met met lange sluitertijden.

jonge vos
In mijn woonplaats, nog geen 2 kilometer bij mij vandaan, zaten 12 jonge vosjes! Bizar, want in dat stuk heb ik eigenlijk nog nooit vossen gezien. Ik heb ze erna helaas ook niet meer gezien, maar wel een onvergetelijke ervaring was dit.

Paaltjes met lange sluitertijden
Het Arendshoofd bij Brouwershaven. Vroeg opstaan loont echt, maar ik ben er zo slecht in! Hier was ik heel vroeg ter plekke, en had ik prachtige kleuren.

vliegende papegaaiduiker
Het is alweer even geleden dat ik op de Farne Islands was. Proberen deze sierlijke vogels vliegend vast te leggen, is nog best een uitdaging!

Waterval Bad Bertrich Duitsland
Watervallen, ik ben er gek op. Deze leuke waterval is in Bad Bertrich, Duitsland. Lekker pielen met lange sluitertijden, geweldig..

Velduil Kouderkerke
In 2012 zaten er een aantal Velduilen bij de Koudekerkse Inlaat, bij de Plompetoren. Jammer dat ze er niet meer zitten, als de muizen op zijn, trekken ze namelijk naar een andere plek.

Foto van een Bever
Wanneer kun je nu een Bever van zo dichtbij vastleggen? Deze leek er niet heel vrolijk van te worden trouwens...

Foto van een Steenuil met muis
Foto van een Steenuil met muis. Een prachtig moment, maar niet voor de muis, maar dat is de natuur.

Calatrava brug Hoofddorp, De Harp
Om niet alleen maar in natuurfoto`s te verzanden, de Caltrava brug "de Harp" in Hoofddorp.
Ik zeg het nooit snel van mijn eigen fotos, maar deze is best goed gelukt toch.

Ga naar Top